Pastella

De geschiedenis van Pastella

In 1989 begint Tholstrup Cheese als het eerste bedrijf in Denemarken met de productie van verse pasta. De verse pasta van Pastella wordt dus voor het eerst in 1989 geproduceerd. In dat jaar wordt Pastella Fettuccine gelanceerd. Het recept achter de verse pasta van Pastella is samengesteld door Boris Koppel, Maestro PASTEIO in verse pasta.

In 1989 ontvangt Pastella de prijs Det Danske Gastronomiske Akademis Pris voor zijn verse pasta. In 1990 wordt de gevulde pasta van Pastella gelanceerd: Ravioli en Tortellini.

In 1991 begint Pastella met de export naar de overige Scandinavische landen en de Baltische staten.

In 1995 begint Pastella met de export naar Nederland. In 2003 neemt Tholstrup Cheese twee andere Deense producenten van verse pasta over en verzamelt de productie op twee locaties.

In 2006 wordt Tholstrup Cheese verkocht aan Arla Foods en Pastella wordt een zelfstandig bedrijf. In 2006 ontvangt Pastella de Børsens Fødevarepris.

In 2007 koopt Beauvais foods A/S Pastella en voegt het bedrijf samen met Beauvais. Zie http://www.orklafoods.dk voor de overige productassortimenten van Beauvais foods A/S In 2010 bouwt Beauvais foods A/S een nieuwe Pastella-fabriek in Skovlund.