Til Oversigt

FETTUCCINE TOMAAT MET SPEK IN TOMATENROOMSAUS

Fire tallerkener

2 pk Pastella Fettuccine Tomaat 250 g
200 g blokjes spek
1 blikje tomatenpuree
2 dl room
Peterselie
2 eetlepels olie (bij voorkeur olijfolie)
zout en gemalen peper
Evt. een beetje chilipoeder

Verwarm de olie in een (hoge) pan en verhit het chilipoeder korte tijd. Voeg de blokjes spek toe. Neem 1/3 uit de pan als ze goed doorbakken zijn en leg ze opzij. Doe de tomaat, zout en peper in de pan en laat het geheel ca. 10 minuten sudderen. Voeg tenslotte de room toe en kook tegelijkertijd de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pasta en meng deze met de saus in de pan, evt. samen met wat kookvocht van de pasta. Garneer met de blokjes spek en fijngesneden peterselie.

Tip:   Serveer een grof volkoren ciabatta bij het gerecht.