Til Oversigt

Lasagne

Fire tallerkener

500 g rundergehakt
1 gesneden gele ui (ca. 100 g)
1 gesneden grote teen knoflook
3 grofgeraspte wortels (ca. 150 g)
1 blik tomaten in blokjes (ca. 400 g)
2 theelepels grof zout
1 1⁄2 theelepel paprikapoeder
Versgemalen peper
2 pk Pastella Lasagne 200 g
1⁄2 liter milde kaassaus
2 eetlepels geraspte gratinkaas
1 eetlepel paneermeel

Bijgerecht:
Groene salade

Baktijd:
ca. 25 min. bij 225°C

Gehaktsaus:
Bak het gehakt in een pan tot het suddert en van kleur verandert. Voeg de ui, knoflook en wortels toe en roerbak maximaal 2 min. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat de saus op laag vuur en onder een deksel tenminste 15 min. koken; bij voorkeur nog langer. Kook evt. de gehaktsaus zonder deksel wanneer deze te dun is. Breng de saus op smaak. Snijd de lasagnebladen in stukken die in een ovenvaste schaal passen (ca. 21 x 26 cm). Maak de lasagne als volgt: Eerst 1/4 gehaktsaus, daarna 1/5 kaassaus en daarop een laag lasagnebladen. Herhaal deze volgorde en eindig met lasagne bladen en kaassaus. Strooi kaas en paneermeel bovenop en bak de lasagne middenin de oven, tot deze goudbruin en knapperig is.