Til Oversigt

TONIJNSALADE MET FETTUCCINE

Fire tallerkener

1 pk Pastella Fettuccine Naturel 250 g
2 blikjes tonijn in water
200 g fijne sperziebonen
200 g halve tomaten
2 hardgekookte eieren, doormidden gesneden
50 g kleine zwarte olijven
1 kleine ui, in ringen gesneden

Dressing:
1 theelepel dijonmosterd
1 eetlepel wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
1⁄2 grote teen knoflook, geperst
1⁄4 theelepel grof zout
versgemalen peper
2 eetlepels water

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af in een vergiet en spoel deze af met koud water totdat de pasta koud is. Serveer de pasta in een schaal. Giet het water van de tonijn af en snijd deze in kleine stukjes. Kook de bonen ca. 2 minuten in lichtgezouten water en laat ze afkoelen in koud water. Meng alle ingrediënten met de pasta in de schaal. Roer de dressing en breng deze op smaak. Giet de dressing bij het serveren over de salade.

Tip:  Snijd de pasta in kleine stukken, zodat deze eenvoudiger uit de schaal te scheppen is.