2 pk Pastella Fettuccine Naturel 250 g
2 pakjes bacon in plakjes à ca. 125 g
2 1⁄2 dl koksroom
100 g geraspte kaas (bijv. Parmezaanse kaas)
2 gepasteuriseerde eieren
Versgemalen zwarte peper/Zout
Evt. geraspte kaas en verse basilicum voor garnering
Snijd de plakjes bacon in kleine stukjes en bak ze
knapperig en bruin in een pan. Laat de stukjes bacon uitlekken op
keukenrol. Giet het vet af en maak de pan droog. Verwarm de
koksroom en geraspte kaas voorzichtig in een pan tot de kaas
gesmolten is en het geheel goed warm is. Kook ondertussen de pasta
volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar wat kookvocht en
giet de pasta in een vergiet om uit te lekken. Doe de pasta weer in
de pan, samen met de warme kaassaus, de eieren, 2/3 van de bacon en
veel versgemalen peper. Roer het geheel, evt. samen met het
bewaarde kookvocht wanneer de saus te dik is. Leg het op een bord
met de rest van de bacon, wat geraspte Parmezaanse kaas en een
snufje fijngesneden basilicum. Meteen serveren.
Tip: Als je een lichter gerecht
wilt, kun je de eieren er uit laten en de koksroom en geraspte kaas
vervangen door 3 dl milde kaassaus.