Lasagne
500 g rundergehakt
1 gesneden gele ui (ca. 100 g)
1 gesneden grote teen knoflook
3 grofgeraspte wortels (ca. 150 g)
1 blik tomaten in blokjes (ca. 400 g)
2 theelepels grof zout
1 1⁄2 theelepel paprikapoeder
Versgemalen peper
2 pk Pastella Lasagne 200 g
1⁄2 liter milde kaassaus
2 eetlepels geraspte gratinkaas
1 eetlepel paneermeel
Bijgerecht:
Groene salade
Baktijd:
ca. 25 min. bij 225°C
Gehaktsaus:
Bak het gehakt in een pan tot het suddert en van kleur verandert.
Voeg de ui, knoflook en wortels toe en roerbak maximaal 2 min. Voeg
de rest van de ingrediënten toe en laat de saus op laag vuur en
onder een deksel tenminste 15 min. koken; bij voorkeur nog langer.
Kook evt. de gehaktsaus zonder deksel wanneer deze te dun is. Breng
de saus op smaak. Snijd de lasagnebladen in stukken die in een
ovenvaste schaal passen (ca. 21 x 26 cm). Maak de lasagne als
volgt: Eerst 1/4 gehaktsaus, daarna 1/5 kaassaus en daarop een laag
lasagnebladen. Herhaal deze volgorde en eindig met lasagne bladen
en kaassaus. Strooi kaas en paneermeel bovenop en bak de lasagne
middenin de oven, tot deze goudbruin en knapperig is.