TORTELLINISALADE MET GEGRILDE ARTISJOKKEN
1 pk Pastella Tortellini Ricotta en Basilicum 250
g
70 g luchtgedroogde ham in dunne plakjes, bijv. parmaham
1 pot gegrilde artisjokken (ca. 285 g)
1 eetlepel olie van de artisjokken
2 eetlepels witte balsamicoazijn
1 grote teen knoflook, geplet
4 fijngesneden zongedroogde tomaten
25 g rucolasalade
Baktijd voor de ham: ca.10 min. bij 200°C
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het
water af en spoel de pasta af met koud water zodat deze afkoelt.
Leg de plakjes ham op een plaat met bakpapier en bak ze knapperig
in het midden van de oven. Laat de plakjes ham afkoelen. Laat de
artisjokken uitlek- ken in een vergiet, maar bewaar de olie. Meng 1
eetlepel olie met de azijn, knoflook en zonge- droogde tomaten.
Wentel de pasta en artisjokken in de dressing en laat het geheel 10
min. staan. Breek de ham bij het serveren in kleine stukjes en doe
deze samen met de rucola door de pasta.